Install and Configure Adobe Connect Server 10.6.1

مقدمه

adobe connect نرم‌افزاریه که برای ارائه مطالب و اطلاعات، کلاس‌های آموزشی آنلاین،‌ وب کنفرانس و اشتراک گذاری Desktop استفاده میشه. و شاید بشه گفت که بهترین نرم‌افزار در این زمینه هستش. این نرم‌افزار بر پایه Flash هستش و امکان استفاده اون در اندروید و IOS هم محیا شده که جدیدا Html هم به اون اضافه شده است.

ویژگی ها

قابلیت راه اندازی و پیاده سازی وبینار webinar
قابلیت مدیریت کاربران و شرکت کنندگان در وب کنفرانس
قابلیت آپلود کردن تصاویر و نمایش آنها
قابلیت آپلود کردن و نمایش PowerPoint
دارای تخته وایت برد جهت نوشتن بر روی آن و نمایش به بقیه
قابلیت چت کردن با همگی و یا فردی از شرکت کنندگان در وب کنفرانس
قابلیت کنفرانس صوتی جهت آموزش مجازی
قابلیت کنفرانس تصویری جهت آموزش مجازی
قابلیت به اشتراک گذاشتن صفحه کامپیوتر شخصی برای بقیه
قابلیت ضبط کنفرانس ها و به اشتراک گذاشتن فایل مربوطه
قابلیت چیدمان صفحه بصورت های دلخواه
قابلیت گذاشتن لینک در صفحه
قابلیت برگزاری نظر سنجی جهت دریافت نظرات شرکت کننده ها

نصب و راه اندازی

قبل از هر چیز ابتدا لازم است برای نصب و پیکربندی Adobe Connect نگاهی به این صفحه از سایت Adobe بیندازید و از نیازمندیهایی که برای این نسخه و نسخه های دیگر دارید با خبر شوید و برای دانلود فایل نصبی و patch files ها ار این صفحه از سایت Adobe استفاده کنید.(در نظر داشته باشید که ممکنه این صفحه از آی پی کشورهای مورد تحریم ایالات متحده آمریکا باز نشه).

برای نصب و پیکربندی این نسخه من از یک ویندوز سرور ۲۰۱۶ که اون رو به دامین rebeladmin.local جوین کردم استفاده میکنم، که میتونید عکس اون رو درپایین ببینید(در نظر داشته باشید که ما در یک محیط آزمایشگاهی هستیم و منابع رو کامل در نظر نگرفتیم). شما به جز فایل نصبی ۱۰.۶ به فایل لایسنس و سریال هم نیاز دارید که می تونید همگی اینها رو از سایت محبوب DiGiBoY دانلود کنید.

۱- ابتدا فایل دانلود شده رو در یک مکان مناسب روی سیستمتون Extract کرده و فایل install رو به صورت Run as administrator مطابق شکل زیر اجرا کنید.

۲- زبان مورد نظر رو انتخاب کنید و برای ادامه بروی Ok کلیک کنید.

۳- در صفحه Introduction بر روی Next کلیک کنید

۴- در این مرحله در نظر داشته باشید چنانچه سیستم شما به دامینی جوین نیست میتوانید از گزینه Local System Account که همان اکانت ادمین می باشد استفاده کنید، در غیر این صورت از This Account استفاده کنید و از یوزر پسوردی استفاده کنید که از دامین فراخوانی بشه که من اینجا چون با یوزر ادمین شبکه به سیستم لاگین کردم از همون استفاده میکنم تا بعد از اتمام مراحل نصب به مشکلی برای لاگین در ادوبی کانکت بر نخورم.

۵- در صورت نیاز به تغییر مسیر نصب، مسیر را تغییر دهید و بر روی Next کلیک کنید.

۶- سریال نرم افزار را وارد کنید و بر روی Next کلیک کنید تا به مرحله بعد برویم.

۷- در این مرحله باید فایل لایسنس را از مسیر مورد نظر با استفاده از دکمه choose انتخاب کرده و Next را بزنید تا به مرحله بعد بروید.

نکته: برای مشاهده اطلاعات مربوط به لایسنس خاص نرم افزار Adobe Connect من جمله قابلیت های فعال اون می تونید از لینکی که به صورت آبی در بالای عکس زیر مشاهده می کنید استفاده کنید.

۸- محصولاتی را که می خواهید نصب کنید انتخاب کنید و برای ادامه بر روی Next کلیک کنید. گزینه های مربوط به AEM فقط در صورتی قابل انتخاب هستند که مجوز Adobe Connect شما دارای ماژول Events باشد. در غیر این صورت گزینه های AEM در دسترس نیست.

نکته: هنگامی که بر روی Next کلیک می کنید ، installer سخت افزار سیستم را تأیید می کند و در صورت برآورده ساختن دستگاه با حداقل نیاز سیستم ، نصب را ادامه می دهد.

نکته: در نظر داشته باشید تمامی کلاینتها تا قبل از نسخه ۱۰ از Flash Client برای شرکت در جلسات استفاده می کردند ولی از نسخه ۱۰ به بعد Html Client هم اضافه شد و کلاینها بدون نصب هیچگونه افزونه ای می تونن در کلاسها ، جلسات و … شرکت کنند. برای این منظور ما نیاز داریم که Adobe Connect Transmuxing Servic(ACTS) را در حالت انتخاب قرار دهیم.

۹- در این مرحله مشخص می کنیم که پایگاه داده ما به چه صورت و در کدام مسیر نصب شود:
در صورتی که می خواهید بانک اطلاعاتی مستقل و در سرور دیگری نصب کنید گزینه اول و در صورتی که میخواهید در همین سرور نصب شود گزینه دوم را انتخاب کنید. در صورت نیاز به تغییر مسیر از گزینه Choose استفاده کنید در غیر این صورت بر روی Next کلیک کنید تا به مرحله بعد برویم.

۱۰- در صورتی که پایگاه داده رو در حالت embedded نصب می کنید، یک رمز عبور قوی وارد کنید و آن را تأیید کنید ، و سپس بر روی Next کلیک کنید.

۱۱- مقادیر تنظیمات اتصال به دیتابیس در زیر مشخص شده است در صورت نیاز تغییر دهید و سپس برروی Next کلیک کنید.

۱۲- در این مرحله مقادیر تنظیمات شبکه را که در زیر ذکر شده است تنظیم کنید ، سپس بر روی Next کلیک کنید.

نکته: در قسمت Adobe Connect Host نام کامل دامنه (FQDN) که قرار است کلاینها از طریق اون به سرور ادوبی کانکت شوند را وارد کنید. در اینجا چون من از یک Split DNS استفاده می کنم و کلاینتهای داخل و خارج شبکه از دامین rebeladmin.ir استفاده می کنند به این صورت نام کامل هاست رو وارد کردم.

۱۳- در این مرحله در صورت داشتن میل سرور اطلاعات مربوطه رو وارد کنید در غیر این صورت بر روی Next کلیک کنید و بدون تغییر به مرحله بعد بروید.

۱۴- در این قسمت اطلاعات مربوط به کاربر فنی را وارد میکنیم و با زدن Next به مرحله بعد می رویم.

۱۵- اگر برای ذخیره سازی اطلاعات نرم افزار بخواهیم از سرور یا Storage دیگری استفاده کنیم،اطلاعات آن را مانند تصویر زیر وارد می کنیم.چون ما مسیر ذخیره سازی دیگری نداریم بدون تغییر به مرحله بعد می رویم

shared storage: یک حجم و دایرکتوری در یک سرور خارجی که محتوا در آن ذخیره می شود ، اگر می خواهید محتوا را در چندین volumes ذخیره کنید ، آنها را با تکست ها (؛) جدا کنید. می توانید برای اطلاعات بیشتر در این خصوص به این صفحه از سایت شرکت Adobe مراجعه کنید.

۱۶- در این مرحله تنظیمات مربوط به ACTS Service می باشد که در ابتدای نصب انتخاب نموده بودیدم.در نظر داشته باشید که این سرویس برای Html Client ها می باشد که اطلاعات مربوط به Host رو وارد می کنیم.

نکته: پورتهای مورد استفاده در این قسمت را برای تنظمیات فایروال در نظر داشته باشید.

۱۷- در این مرحله باید سرویس ACTS رو رجیستر کنیم تا فعال شود و کلاینهاییی که میخواهند از Html برای جلسات استفاده کنند به مشکل نخورند. در نظر داشته باشید در صورتی که این قسمت درست تنظیم نشود باید بعد با استفده از SQL Server Manger این کار بکنیم.

نکته: سوکت پیش فرض WS می باشد می توانید برای امنیت بالاتر از سوکت WSS استفاده کنید.

۱۸- در این مرحله اطلاعات مربوط اکانت ادمین برای اتصال به سرور مرکزی رو باید واردکنید، سپس بر روی Next کلیک کنید تا به مرحله بعدی بروید.

۱۹- خلاصه ای از تنظیمات نصب را مرور کنید. برای تغییر این تنظیمات بر روی گزینه قبلی کلیک کنید. برای نصب نرم افزار روی نصب کلیک کنید.

۲۰- نصب Adobe Connect شروع می شود و بعد از پایان نصب بروی Next کلیک کنید تا به مرحله بعد بروید.

۲۱- در صفحه سرویس Adobe Connect یکی از موارد زیر را انجام دهید و Done را بزنید تا نصب پایان یابد:
Start Adobe Connect را انتخاب کنید (توصیه می شود).
Application Management Console را انتخاب کنید.

توجه داشته باشید:
اگر یوزر و پسورد ارائه شده برای راه اندازی service ها نادرست باشد ، نصب freezes می شود. با عدم موفقیت در تأیید اعتبار ، service ها Run نمی شوند. برای رفع این مشکل ، باید به قسمت service ها بروید و به صورت دستی به روز کنید و سپس service ها را Run کنید.

در صورتی که تمامی مراحل را به درستی انجام داده باشید می توانید مانند شکل زیر از منوی استارت Configure Adobe Connect را باز کنید و تنظیمات را مرور کنید.

و برای تست نهایی با تنظیم رکورد A در DNS Server آدرس connect.rebeladmin.ir را باز کرده و در آن لاگین میکنیم که همچنان که مشاهده می کنید این قسمت هم با موفقیت انجام می شود.

من برای تست و مطمئن شدن از صحت کارکرد سرور Adobe Connect رکورد اون رو در DNS Server بیرون از شبکه هم اوکی کردم و تنظیمات فایروال رو هم انجام دادم و پورتهای مورد نظر رو هم باز کردم.
همچنان که در شکلهای زیر می بینید من یک Meeting به عنوان تست ایجاد کردم و از بیرون از شبکه و از روی موبایل به این کلاس بدون هیچ نرم افزاری پیوستم که این نشان دهنده این است که سرویس ACTS هم به درستی نصب و پیکربندی شده و به صورت صحیح هم رجیستر شده است.

ایجاد کلاس با عنوان Test meeting و آدرس دسترسی http://connect.rebeladmin.ir/test

باز کردن این آدرس از روی تلفن همراه از اینترنت خارج شبکه و پیوستن به این Meeting بدون هیچ نرم افزاری (Html Client)

و در آخر Patch مربوط به نسخه ۱۰.۶.۱ رو از سایت ادوبی که در ابتدای متن گفته شد دانلود کنید و نصب کنید تا به نسخه ۱۰.۶.۱ ارتقا پیدا کنید.

امیدوارم از این قمست هم بهره کافی رو ببرید.

باتشکر از همه دوستانی که نظر میدن.

یاحق!

۰ ۰ votes
Article Rating
اشتراک گذاری:
مسولیت زندگیتان را به عهده بگیرید. این را بدانید … فقط شما هستید که میتوانید خودتان را به جایی که میخواهید برسانید، نه هیچکس دیگری.
پست ایجاد شده 14
اشتراک در
اطلاع از
guest

10 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
مهدی
مهدی
۵ خرداد ۱۳۹۹ ۱:۲۴ ب٫ظ

سلام
تو ویندوز سرور ۲۰۱۶ و ۲۰۱۹ وقتی نصب Adobe connect تموم میشه بلافاصله بعد از زدن Finish یه صفحه تو مرورگر باز میشه ( localhost :8510/console) و میاد ولی بعد از اینکه ویندوز رو ریستارت میکنم و configur adobe connect server رو میزنم دیگه این localhost تو مرورگر باز نمیشه؟

عارف
عارف
۶ خرداد ۱۳۹۹ ۱:۳۰ ب٫ظ

سلام
_ تو ویندوز سرور ۲۰۱۶ و ۲۰۱۹ وقتی نصب Adobe connect تموم میشه بلافاصله بعد از زدن Finish یه صفحه تو مرورگر باز میشه ( localhost :8510/console) و میاد ولی بعد از اینکه ویندوز رو ریستارت میکنم و configur adobe connect server رو میزنم دیگه این localhost تو مرورگر باز نمیشه؟

_ HTML برای client ها کار نمیکنه چرا؟
سرویس Transmuxing هم نصب کردم ولی بازم موقع ورود client ها میگه باید نرم‌افزار Adobe connect نصب کنن (نسخه موبایل) و تو ویندوز هم با فلش پلیر براشون میاد نه HTML؟؟
ممنون میشم راهنمایی کنید

رضا
رضا
۳ تیر ۱۳۹۹ ۸:۰۱ ب٫ظ

ممنون از توضیحاتتون. من در حال نصب ادوب کانکت روی ویندوز سرور ۲۰۱۲ خانگی هستم. فقط ویندوز سرور رو نصب کرده ام و راه اندازی شده. آیا برای نصب html5 غیر از نرم افزار ادوب کانکت کار دیگه ای هم لازمه انجام بدهم؟ بعد از پایان نصب میگه که بعضی موارد درست نصب شده .

محمد
محمد
Reply to  رضا
۱۳ تیر ۱۳۹۹ ۴:۳۳ ب٫ظ

با سلام برای من هم به همین روش خطا میده. هم نسخه ۱۰.۶ و هم ۱۰.۸. دارم روش های مختلف رو تست می کنم. اگر به نتیجه خاصی رسیدم اینجا می نویسم

محمدیوسف میرجلیلی
محمدیوسف میرجلیلی
۱۳ مرداد ۱۳۹۹ ۲:۰۴ ق٫ظ

سلام آقای مهندس
ممنون از اشتراک گذاری این آموزش مفید
امکانش هست براتون اموزش های اسکایپ و اکسچنج را تکمیل کنید؟
برقرار باشید.

رضا
۳ آبان ۱۳۹۹ ۱:۰۶ ب٫ظ

با سلام؛ برای تست این سرویس روی تعداد کلاینت پایین، مثلاً یک کلاس با۱۰ کلاینت همزمان بدون اشتراک وبکم آیا میتونیم از دو هسته سی‌پی‌یو + ۸ گیگ رم استفاده کنیم؟ با توجه به اینکه توی وبسایت رسمی نوشته ۱۶ گیگ و ۴ هسته.

امیر
امیر
۲۷ آبان ۱۳۹۹ ۲:۱۵ ب٫ظ

سلام . من تا مرحله کانفیگ نهایی Configure Adobe Connect میام و مشکلی نیست . کلیه fqdn ها رو هم با IP پابلیکم ست کردم (حتی یکبارم با lan داخلی سرور) ولی وقتی درخواست میدم برای مشاهده صفحه سرور (http://ipaddress) چیزی نمیاد .

هیچ اروری هم در هیچ جا نداشتم

علی
علی
۳ فروردین ۱۴۰۰ ۵:۴۹ ب٫ظ

سلام، من ادوب کانکت رو دقیقا طبق آموزش نصب کردم، ولی وقتی یه میتینگ جدید میسازم و واردش میشم، روConnecting میمونه و اصلا نمیره داخل میتینگ
و توی نسخه وبش هم Connection error میده

ادوب کانکت روی ویندوز سرور ۲۰۱۶، پردازنده ی ۴هسته ای و رم ۶ نصب شده و کانفیگ خاصی اعمال نشده(به جز dns که برای اتصال دامنه به سرور بود)

ممنون میشم راه حلی ارائه بفرمایید

معنوی
معنوی
۲۱ مهر ۱۴۰۰ ۳:۲۶ ب٫ظ

ضمن تشکر فراوان از اقای سماعی عزیز.
ممنون که مشکل تیم مارو حل کردید
سپاس

پست های مرتبط

متنی که میخواهید برای جستجو وارد کرده و دکمه جستجو را فشار دهید. برای لغو دکمه ESC را فشار دهید.

بازگشت به بالا
0
Would love your thoughts, please comment.x